Att skapa texter i Word

Office-applikationen MS Word används av nästan alla som har datorer med Windows-operativsystem. För att skapa det enklaste dokumentet i detta program behöver användaren bara ha ett minimum av kunskap och färdigheter i att arbeta med den här applikationen. Samtidigt har detta kraftfulla verktyg ett stort antal funktioner som i hög grad förenklar arbetet med det och gör att du kan skapa vackert utformade dokument med MS Word som innehåller bilder, diagram, tabeller och mycket mer.
Hur intrycka Word
Hur man gör en fotnot i Word
Hur man gör ett visitkort i Word
Autotransfer till Word
Arbeta med sidhuvuden och sidfot i Word
Hur man gör ett schema i Word

Hur intrycka Word

Ofta delas texter i böcker eller dokument i små block, som kallas stycken. Detta görs för läsbarhet. Den första raden i ett stycke, särskilt i tryck, görs vanligtvis med en liten intryck. Och även om användningen av intryck i texten inte längre är så kritisk, kräver ändå standarderna för exekvering av vissa dokument obligatorisk användning av intryck. Hur man ska strecksats i Word?

Det enklaste sättet att lösa detta problem är att skriva in det nödvändiga antalet utrymmen i början av den första raden i varje stycke. Tyvärr visar användningen av denna metod inte bara dålig kunskap om grunderna i applikationen av användare, utan kan också orsaka problem med textformatering vid ytterligare utskrift av dokumentet på papper.

Det andra sättet att skapa indrag är att använda Tab-knappen på tangentbordet. För att använda den här metoden, placera markören i början av den första raden i stycket och tryck på Tab-tangenten. Alla efterföljande stycken i detta dokument kommer dock att indragas. För att göra de föregående styckena indragna i samma text, placera markören i början av den första raden i det översta stycket, gå sedan till nästa stycke, placera markören i början av den första raden, tryck på Backspace-tangenten och Enter. Upprepa den här proceduren för alla efterföljande block.

Det tredje sättet är att ändra inställningarna för MS Word. Om du behöver skriva flera intryckta texter på din dator kan du göra att indraget ställs in som standard i applikationsinställningarna.

 1. Starta MS Word och gå till fliken “Home”.
 2. Hitta blocket med textstilar och högerklicka på “Normal” -stil. Välj “Modify” i snabbmenyn som visas.Word text style
 3. I fönstret “Modify Style” klickar du på knappen “Format” och väljer alternativet “Paragraf”. Lägg till ett stycke i Word
 4. I fönstret “Paragraph” som visas på fliken “First line”, ställ in “Första raden” för den första raden. Här kan du ange storleken på strecksatsen. Intryck i Word
 5. Spara ändringarna genom att klicka på “OK” -knappen.
 6. För att använda standardindragningen i efterföljande dokument, i fönstret “Modify Style” kontrollerar du alternativet “New documents based on this template”. Standardintryck i Word

För att ångra dessa ändringar bör du göra allt i samma ordning och ställa in värdet “None” i fältet “Special”.

Hur man gör en fotnot i Word

Fotnoter kan inte bara användas i böcker, utan också i affärsdokument, instruktioner, uppsatser, examenprojekt och i många andra dokument. I allmänhet är en fotnot ett litet nummer eller tecken nära ordet och en kort förklaring skriven med små tryck längst ner på sidan. Trots designens tydliga komplexitet är en fotnot i Word mycket enkel. För att göra detta, klicka bara på några musklick.

 1. Placera markören i slutet av ordet, ovanför som ska vara en fotnotmärke.
 2. Öppna fliken “References” och hitta blocket “Footnotes”. I det här blocket klickar du på “Insert Footnote”. Sätt in en fotnot i Word
 3. En fotnot visas längst ner på sidan, varefter du kan skriva förklarande text. Fotnot i Word

Om länken behöver tas bort, välj den med musen i texten och tryck på Radera-tangenten. Fotnotformat kan ändras. Till exempel kan du göra det så att som en tecken på en fotnot inte visas en siffra, utan en asterisk eller något annat element. För att göra detta, öppna dialogrutan “Footnotes” och klicka på ikonen i det nedre högra hörnet av blocket “Footnotes”. Ändra utseendet på fotnoter i Word

Hur man gör ett visitkort i Word

Med MS Word-applikationen kan du inte bara skriva vanliga texter utan också skapa olika typer av tryckta produkter – vykort, broschyrer, visitkort och mycket mer. Att göra ett vackert visitkort i detta program är inte svårt, vi behöver bara små färdigheter i att arbeta med Word och lite konstnärlig smak. I vissa versioner av Word finns det färdiga visitkortsmallar, men det finns inte så många av dem, och det är mycket trevligare att göra ditt visitkort enligt dina önskemål.

 1. För att spara papper rekommenderas det att maximera arbetsutrymmet på arket där visitkort kommer att skrivas ut. Det kommer att finnas flera av dem på ett ark, och fältbredden bör vara minimal. För att göra detta, i Word-huvudmenyn, gå till fliken “Page Layout” och välj avsnittet “Margins”. I det här avsnittet väljer du “Custom Margins”. Ändra fält i Word Ställ alla fält på 1 cm i fönstret för sidinställningar som visas.
 2. Öppna fliken “Insert”, välj alternativet “Table” och skapa en 2×5 tabell. Lägg till en tabell i Word
 3. Markera alla celler i tabellen, gå till fliken “Layout” och justera höjden på cellerna så att de fyller hela arket. Skapa ett visitkort i Word
 4. Sätt in en bakgrund för varje visitkort. För att göra detta, klicka på den första cellen i tabellen. Öppna fliken “Insert” och klicka på “Picture”-knappen. Ladda ner bakgrundsbildfilen från din dator och justera den till cellstorleken. Dubbelklicka på bilden och välj “Text Wrap” i avsnittet “Behind Text”. Lägg till bakgrund till Word-tabellen Här kan du minska eller öka ljusstyrkan i bakgrundsbilden.
 5. Dubbelklicka på bilden och ange önskad text över den.
 6. Kopiera innehållet i cellen och klistra in den i de återstående cellerna i tabellen.

Nu återstår det bara att skriva ut det nödvändiga antalet ark med visitkort och klippa dem längs bordcellernas gränser.

Autotransfer till Word

Som standard översätter Word hela ord utan att dela dem i separata stavelser. Om det behövs kan du konfigurera applikationen så att de under överföringen delas upp i delar, som till exempel i böcker. Du kan göra detta på olika sätt. Det enklaste av dessa är att använda autotransfer. I detta fall bryter programmet själv ordet om det inte passar på linjen. Hur konfigurerar jag det automatiska ordet wrap mode?

 1. Öppna fliken “Page Layout” och hitta objektet “Hyphenation”. Anpassa bindestreck i Word
 2. Välj “Automatic” i menyn som öppnas. Autotransfer till Word

När du använder den här metoden kommer bindestreck att placeras inte bara i texten som kommer att skrivas efter inställning av denna parameter, utan också i texten som finns ovan.
Om användaren inte är nöjd med den automatiska ordbrytningen i Word kan han göra det manuellt. Det rekommenderas inte att göra inslagning av ord med hjälp av ett enkelt arrangemang med bindestreck “-”, annars kan orden ändras när texten justeras och visas med en streck i ordet. För sådana fall har Word ett speciellt läge.

 1. Öppna objektet “Page Layout” på fliken “Hyphenation”.
 2. Välj läget “Manual” i menyn som öppnas. Manuell bindning Word I detta läge kommer applikationen för varje bärbart ord att erbjuda ett val av ordomslag i slutet av en rad.Word Wrap

Där bindestreck i ordet är oönskat kan du använda ett obrottsligt mellanrum mellan ord. För att göra detta, använd musen för att markera utrymmet mellan ett ord som inte bör brytas under överföringen och det föregående ordet. På tangentbordet trycker du på Ctrl + Skift + Space, varefter båda orden kommer att överföras till nästa rad.

Arbeta med sidhuvuden och sidfot i Word

Sidhuvuden och sidfot är specialområden längst upp och ned i ett Word-dokument. De kan inkludera datum, författare, dokumenttitel eller sektititel, sidnummer och mer. Sidfoten kan innehålla inte bara text utan också ritningar eller några objekt. Du kan använda standardrubrikerna och sidfotarna som Word tillhandahåller eller skapa dina egna.

 1. Välj fliken “Insert” och i avsnittet “Header&Footer” väljer du en sidhuvud eller sidfot.
 2. I menyn som öppnas, välj den sidfotmall du behöver eller välj “Blank” om du vill skapa en sidfot själv. Gör din sidfot i Word
 3. Skriv din text i sidfotsrutan eller placera en bild där.Word Footer Drawing Här kan du välja positionen för sidhuvud och sidfot, deras parametrar eller infoga olika element. I den här panelen kan du anpassa visningen av olika sidhuvud och sidfot för jämna och udda sidor eller skapa en separat sidhuvud för den första sidan.
 4. Avsluta sidfotläge genom att klicka på knappen med ett kors i det övre högra hörnet av sidfotens designer-meny Stäng Word Header Mode
 5. För att ytterligare ändra eller ta bort sidhuvud och sidfot, dubbelklicka på den för att byta till sidhuvud och sidfot designläge och göra nödvändiga ändringar. Detsamma kan göras på ett annat sätt. Klicka på sidfotikonen på fliken “Insert” och välj “Edit Footer” eller “Remove Footer” från menyn som visas. Detsamma kan upprepas för rubriken.

Du kan spara rubriken du skapade som en mall. För att göra detta, välj rubriken med musen och på “Insert” -fliken, klicka på “Header” eller “Footer” -ikonen. Längst ner i menyn som öppnas väljer du “Save Selection to Footer (Heder) Gallery”. Ett nytt fönster för standardbesparande kommer att visas där du måste skriva namnet på sidfoten och lägga till dess beskrivning.

När du arbetar med sidhuvuden och sidfot ska du vara uppmärksam på att du inte kan redigera dokumentets huvudtext i läget sidhuvud och sidfot. På samma sätt kan du inte redigera sidhuvud och sidfot i läget att arbeta med huvudtexten.

Hur man gör ett schema i Word

Det visar sig att göra ett flödesschema i Word är inte så svårt. Du kan göra detta på två sätt: använda SmartArt-verktyget och använda avsnittet “Shapes”.
För att infoga SmartArt-objekt, gå till fliken “Insert” och i rutan “Illustrations” klickar du på “SmartArt” -knappen. I fönstret som visas från listan med mallar, välj det som bäst matchar utseendet på ditt schema.SmartArt Templates
Lägg till önskad text i vart och ett av scheman. Det resulterande schemat kan ändras: lägg till ytterligare element eller ta bort onödiga. Klicka på det valda objektet med höger musknapp och välj önskad åtgärd i snabbmenyn som visas. Rita ett schema i Word
I SmartArt-designern kan du ändra färgen på blocken, deras form, lägga till en markör och mycket mer.SmartArt Diagram
Att rita ett schema i Word med “Shapes” är lite mer komplicerat, men den här metoden ger fler möjligheter att implementera den ursprungliga idén. För att rita ett diagram på detta sätt går du till fliken “Insert” och öppnar avsnittet “Shapes”. Lägg till en form i Word
Välj önskade former och placera dem efter behov på diagrammet. Formparametrarna kan ändras på fliken “Drawing Tools”. Du kan ringa det genom att klicka på den redigerade figuren. Parametrar av former i Word
För att ansluta elementblocken i schemat med linjer eller pilar måste du lägga till dem från avsnittet “Insert Shapes”. Infoga former i Word
I samma avsnitt kan du lägga till en inskription för vart och ett av elementen i schemat genom att klicka på knappen “Edit Text”. Om du plötsligt behöver ändra formens form, till exempel, ändra diamanten till en rektangel, klicka bara på formen och välj “Change shape” på fliken “Format” och sätt sedan in önskad typ av objekt från den.

För att kunna flytta det skapade schemat bör du gruppera alla element i schemat, inklusive linjer och pilar. Klicka på den första formen, tryck på Ctrl-tangenten och klicka sedan på varje schematiskt objekt en efter en. Släpp Ctrl-tangenten, gå till fliken “Format” och klicka på “Group” -knappen. Gruppera former i Word
Efter denna procedur rekommenderas det att skifta det erhållna schemat något för att kontrollera om alla element i schemat har grupperats.