Funktioner med att arbeta med iTunes

iTunes är ett program installerat på en dator som kör Windows eller MacOS operativsystem. Programmet fungerar som mellanhand mellan datorn och Apple-enheter, eftersom det är omöjligt att direkt kopiera filer från datorn till iPhone (eller en annan gadget till det här företaget). Du kan inte heller kopiera information från iPhone till din dator utan att använda iTunes. Med den här applikationen kan du synkronisera ditt PC-bibliotek och gadgets, göra säkerhetskopior av iPhone-data och mycket mer. Dessutom är iTunes en utmärkt mediaspelare som gör att du inte bara kan spela musik eller filmer utan också att organisera en samling mediefiler på ett sätt som passar användaren.
Så här registrerar du dig för iTunes med ett kreditkort
Så här registrerar du dig för iTunes utan ett kort
Så här byter du platsen där iTunes-filer sparas
Så här flyttar du ditt iTunes-bibliotek
Så här lägger du till en film i iTunes
Så här skapar du en smart spellista
Minska iTunes-fönstret
Så lägger du till omslag till ett album på iTunes
Använda iTunes-låtar
Hur man gör en ringsignal för iPhone i iTunes

Så här registrerar du dig för iTunes med ett kreditkort

Med iTunes kan du inte bara lyssna på musik och titta på filmer. Med den här applikationen kan du ladda ner böcker, musikalbum, videor och mer från AppStore. Ofta betalas detta innehåll och för att kunna köpa det måste du ha ett Apple ID-konto och ansluta ett kreditkort till det. Hur man gör det här?

 1. Gå till Apples webbplats och hitta sidan “Create Your Apple ID”.
 2. Ange dina uppgifter, inklusive förnamn, efternamn och lösenord, och klicka på “Continue”.
 3. Bekräfta e-postadressen.

När du har bekräftat din e-postadress skapas ett Apple ID-konto. På sidan med kontodata kan du ansluta alla enheter som ska använda den, samt ange betalningsmetod. I avsnittet Betalningssätt bör du ange att betalningen kommer att göras med ett kreditkort och ange uppgifterna. Därefter kan du köpa olika innehåll från AppStore eller iTunes Store.

Du kan få ett Apple ID på ett annat sätt. För att göra detta är det tillräckligt i iTunes på din dator för att försöka ladda ner lite betalt innehåll. I det här fallet kommer programmet att begära information om Apple-kontot. Om inte, kommer iTunes att erbjuda att skapa det, och du kommer att kunna skriva in kreditkortsuppgifter. Registrering i iTunes
Det finns ett annat sätt att få ett Apple ID. Det kan användas när det inte finns någon dator till hands, men det finns en iPhone eller iPad. För att skapa ett Apple-ID måste du gå till AppStore från en av dessa enheter och försöka hämta alla betalda ansökningar. Under nedladdningsprocessen blir användaren uppmanad att registrera sig med ett Apple-ID. Denna procedur liknar registreringen på datorn.

Så här registrerar du dig för iTunes utan ett kort

Att ha ett Apple ID-konto med ett kreditkort kopplat till det kan ibland vara riskabelt. Om barn till exempel har tillgång till en iPhone med ett konto kopplat till ett kreditkort kan de avsevärt minska mängden pengar på kortet genom att köpa många filmer eller spel. Dessutom är vissa användare rädda för att bifoga kortet till Apple ID på grund av det stora antalet bedrägerier som på ett eller annat sätt kan ta ut pengar från kortet. Kan jag anmäla mig till iTunes utan att fästa ett kort? Gör det enkelt.

 1. Installera på din iTunes-dator.
 2. Försök ladda ner ett gratis program.
 3. Efter att iTunes frågat om ditt Apple-ID, istället för att ange ditt användarnamn och lösenord, klicka på länken “Create Your Apple ID”.
 4. Ange ditt förnamn, efternamn, e-post, lösenord, svara på alla säkerhetsfrågor.
 5. På sidan med dina personuppgifter i betalningsmetoden anger du “No”.

Om du någonsin behöver binda ett kreditkort till ditt konto behöver du inte skapa ett nytt konto. Det räcker att ändra betalningsmetoden i det befintliga kontot och ange kreditkortsuppgifterna.

Så här byter du platsen där iTunes-filer sparas

Om du inte anger platsen för att lagra dina biblioteksfiler under iTunes-installationen sparas alla som standard i användarens Music\iTunes\iTunes Media-mapp. Bibliotekets lagringsplats kan ändras i iTunes-inställningar, men samtidigt är det viktigt att ta hänsyn till vissa funktioner i bibliotekets lagring i den här applikationen.

När du lägger till en fil från en mapp som är lagrad på datorn till ditt iTunes-bibliotek, skapar programmet som standard en kopia av filen. Sålunda lagras den tillagda filen både i källkatalogen på datorn och i iTunes-biblioteket. För att spara diskutrymme på din dator rekommenderas att lagra mediefiler på den ursprungliga platsen, och i iTunes lagras endast länkar till dem. Hur man gör det här?

 1. Öppna iTunes, gå till inställningar och öppna fliken “Advanced”.
 2. Avmarkera alternativet “Copy files to iTunes Media folder when adding to library”.Där iTunes-filer är lagrade

Nu kommer bara länkar till musik, video eller annat innehåll som är lagrat på din dator att läggas till i ditt iTunes-bibliotek. Observera att de kopior av filer som tidigare lagts till i biblioteket kommer att vara kvar i det. För att behålla endast länkar till dem i ditt iTunes-bibliotek ska du ta bort dessa filer från ditt bibliotek och sedan lägga till dem igen. För att radera en fil eller mapp som är lagrad i biblioteket högerklickar du på mappen eller filen i iTunes och väljer alternativet “Remove” i den sammanhangsmeny som visas.

Hur ändrar du iTunes-fillagring?

 1. På huvudmenyn iTunes väljer du “Edit” och i menyn som öppnas väljer du avsnittet “Preferences”.Byt plats för iTunes-lagring
 2. Öppna fliken “Advanced”.
 3. I rutan “iTunes Media Folder Location” klickar du på knappen “Change” och väljer den mapp där iTunes-biblioteket kommer att lagras.Var finns iTunes-biblioteket lagrat

Observera att endast de filer som du importerar från det ögonblick du anger en ny lagringsplats för biblioteket sparas i den nya mappen. De filer som placerades i biblioteket före sparas i den mapp som tidigare angavs i programinställningarna.

Så här flyttar du ditt iTunes-bibliotek

Om du väljer att ändra din dator och vill ha ditt iTunes-bibliotek tillgängligt på en ny dator, bör du samla alla biblioteksfiler i en iTunes-mapp. Detta bör göras eftersom vissa filer i biblioteket kan lagras där inte i en explicit form, men i form av länkar till låtar eller videor som är lagrade i en annan mapp på datorn.

För att samla in kopior av alla mediefiler i en mapp måste du utföra följande steg.

 1. Öppna iTunes och välj “Library” i menyalternativet “File”.
 2. I menyn som öppnas väljer du “Organize library”.Organisera iTunes-biblioteket
 3. Markera alternativet “Organize Library” i “Consolidate Files”.
 4. Klicka på “OK”.

Nu i mappen där iTunes-biblioteket är lagrat kommer samlingar av alla filer att samlas in och källfilerna kommer att vara kvar på plats.

Så här lägger du till en film i iTunes

När du lägger till iTunes-filmer måste du komma ihåg att du bara kan lägga till videor i mp4-format till biblioteket i den här applikationen. Filer av andra format kan inte läggas till i iTunes. För att lägga till en film i biblioteket, öppna huvudmenyn i iTunes, öppna objektet “File” och välj alternativet “Add File to Library”.Lägg till film till iTunes
När du har avslutat processen med att lägga till en film visas den i listan över nedladdade filmer. Du kan dubbelklicka på den och börja surfa. Beroende på iTunes-inställningarna kommer antingen en kopia av filen eller en länk till den att läggas till i biblioteket. För att se filmens läge, högerklicka på den och välj “Get Info”. Gå till fliken “File” i fönstret som öppnas. Placeringen av filmen kan ses i “Location”.Lägg till film till iTunes

Så här skapar du en smart spellista

Lyssna på musik i iTunes spelaren är väldigt bekväm, med hjälp av spellistor. I det här fallet skapar användaren själv en lista med låtar som spelas efter varandra eller i slumpmässig ordning. Förutom de vanliga spellistorna i iTunes kan du också använda smarta spellistor. En smart spellista skiljer sig från den vanliga genom att den bildas automatiskt enligt angivna kriterier.

 1. På huvudmenyn i iTunes, öppna fliken “File”, gå till avsnittet “New”, på den öppna menyn, välj “Smart Playlist” -objektet.Itunes smart spellista
 2. I fönstret som öppnas kan du ställa in olika kriterier för bildandet av listan med låtar: album, genre, artist, tempo och mer. Skapa iTunes Smart Playlist
 3. Efter att ha angivit alla kriterier för att välja musik, klicka på “OK”.

När du bildar en smart spellista kan du ange flera identiska kriterier. Till exempel kan du lägga till flera artister till en spellista.

Alternativet “Live Updating” kan du snabbt uppdatera spellistan eftersom nya låtar läggs till i biblioteket som uppfyller de kriterier som anges i den smarta spellistan.

Minska iTunes-fönstret

När du öppnar iTunes på din dator visas ett stort programfönster där du enkelt och bekvämt kan bläddra i hela din musik- eller filmsamling, göra nödvändiga inställningar, skapa spellistor och så vidare. Men i det sätt att lyssna på musik i bakgrunden stör det omständliga iTunes-fönstret ofta arbete med andra applikationer.

Denna situation är lätt att korrigera med hjälp av minispelarläget. För att växla till det här läget, klicka på albumkåpan i uppspelningsfältet. ITunes Mini Player
Mini-player-fönstret kan också minskas genom att klicka på knappen i övre vänstra hörnet. Zooma ut iTunes-fönstret
Trots sin lilla storlek har den kompakta formen av spelaren alla funktioner som behövs för bekvämt lyssnande på musik. För att gå till vanligt syn på iTunes, stäng bara minispelaren på korset i övre vänstra hörnet.

Så lägger du till omslag till ett album på iTunes

Om du tittar på musiksamling i iTunes kanske du märker att vissa album inte har omslag. För att fylla denna lucka kan du försöka ladda ner albumkåpan från Internet. Högerklicka på albumikonen och välj “Get Album Artwork”. Att söka efter ett omslag på detta sätt kan bara göras om du har ett konto i iTunes Store som du kan logga in med med ditt Apple-ID.

Om du inte har ett Apple-ID eller du inte kunde hitta ett skydd för det valda albumet i iTunes Store, kan du själv lägga till en bild.

 1. Rita albumkåpan i någon grafisk editor eller hämta en bild från Internet.
 2. Högerklicka på albumikonen och välj “Get Info”.ITunes File Information
 3. I varningsfönstret som visas klickar du på knappen “Edit Items”.
 4. Gå till fliken “Artwork” och klicka på “Add Artwork” -knappen.Lägg till iTunes Cover
 5. Ange sökvägen till önskad bild och klicka på “OK”.
 6. Vänta tills bilden läggs till det angivna albumet.

Upprepa de angivna åtgärderna för alla album där det inte finns något omslag. Som ett resultat får du ett vackert och bekvämt mediebibliotek.

Använda iTunes-låtar

Klassificeringen av låtar i iTunes är inte alls en värdelös funktion, som det kan tyckas. Varför behövs det? Med hjälp av den här funktionen lyssnar du på låtarna och, i process av att lyssna, ge dem en stjärnklassificering. På så sätt kan du se vilka låtar du gillar och vilka du inte gillar.

Dessutom kan du med hjälp av betyget skapa spellistor enligt dina önskemål. Du kan till exempel skapa en smart spellista med album sånger som du gillar.

 1. Gå till menyn “File”, gå till “New” och öppna objektet “Smart Playlist”.
 2. I kriterierna för att välja låtar väljer du “Rating”, och i fältet bredvid det väljer du kriteriet “is” och anger det högsta antalet stjärnor.ITunes sångbetyg
 3. Klicka på “OK”. Som ett resultat får du en spellista med de albumkompositioner som du gillar mest.

På samma sätt kan du fixa en befintlig smart spellista och lämna bara låtar med ett visst betyg i den. Du kan också utesluta låtar med lågt betyg från spellistan och specificera urvalskriterierna enligt “is not” villkoret i kriterierna.

I samma kriteriefönster i den smarta spellistan kan du kolla alternativet “Match only checked items”. I det här fallet ingår endast de låtar vars rating du angav ingår i spellistan.

Hur man gör en ringsignal för iPhone i iTunes

ITunes gör det enkelt att ringa en ringsignal från vilken låt du gillar och överföra den till iPhone. Vidare bestäms varaktigheten av ringsignalen och den plats från vilken den börjar och vilken slutar bestäms av användaren själv i färd med att skapa en ringsignal.

 1. Slå på ditt favoritspår på iTunes och notera tiden för början och slutet av ringsignalen.
 2. Högerklicka på låten och välj “Get Info” i snabbmenyn.
 3. Öppna fliken “Options”och ange ringtidens start- och sluttid.Gör ringsignal för iPhone i iTunes
 4. Klicka på “OK”.
 5. Högerklicka på låten igen och välj “Create AAC version”. En ny kort fil med det här formatet visas bredvid den valda låten.
 6. Högerklicka på den korta filen och välj “Show in Windows Explorer”.
 7. Ändra filtillägget från .m4a till .m4r i den öppna Windows Explorer.
 8. Återgå till iTunes och radera den korta filen (ringsignalfilen kommer inte att raderas).
 9. Gå tillbaka till Windows Explorer via iTunes och dubbelklicka på ringsignalen. Detta lägger till det i ditt iTunes-bibliotek.
 10. Anslut iPhone till iTunes och synkronisera ljud för att kopiera ringsignal till iPhone.
 11. I iPhone-inställningarna ställer du in den mottagna ringsignalen som ringsignal.

Med denna metod för att skapa ringsignaler kan du ställa in någon favoritmelodi från ditt iTunes-bibliotek som ett samtal eller en sms-signal.