Skapa PowerPoint Presentationer

Microsoft PowerPoint är det perfekta presentationsverktyget och det vanligaste verktyget i världen som används för detta ändamål. Omfattningen av PowerPoint är mycket stor, allt från skolrapporter om ett visst ämne och slutar med vetenskapliga konferenser. Ju fler funktioner och funktioner i den här applikationen som presenteringsskaparen vet, desto vackrare och tydligare är det.
Hur man gör en utlösare i presentationen
Så byter du bilder i PowerPoint
Hur man gör en vertikal bild i PowerPoint
Så här ändrar du formatet på PowerPoint-arket
Så här skapar du en PowerPoint-bakgrundsbild
Så här sätter du in musik på alla bilder i PowerPoint
Så här skapar du en strömförskjutning i PowerPoint
Hur man gör en övergång i PowerPoint

Hur man gör en utlösare i presentationen

Utlösaren i presentationen används för att starta några effekter: animering, ljud, video och andra. Det finns många exempel på användningen av triggers. Tänk på det enklaste fallet, när du klickar på bilden visas dess beskrivning. Hur man gör en trigger?

 1. På PowerPoint-hemsidan klickar du på länken “Layout” och väljer “Blank”. Gör utlösare i powerpoint
 2. Gå till fliken “Insert” och klicka på “Picture” -knappen och sätt sedan in de nödvändiga bilderna i presentationen.Infoga bild i PowerPoint
 3. Klicka på bilden, gå till fliken “Insert” och i avsnittet “Shapes”, välj ringsignalformat i “Callouts”-blocket.Infoga callout i PowerPoint
 4. Klicka på musen nära bilden och dra det resulterande utropet till önskad plats. Färgen på calloutgränsen och dess format kan ändras genom att gå till fliken “Home” och välja “Shape Fill” och “Shape Outline” -avsnitt.
 5. Klicka inuti formen och skriv önskad text. Telex för callouts i PowerPoint
 6. För att lägga till en animering, gå till fliken “Animation” och välj avsnittet “Wipe” i nedrullningslistan för animering.Klistra in animering i PowerPoint
 7. Klicka på knappen “Custom Animation”. Anpassa animering i PowerPoint Ett fönster visas på höger sida av programmet där du ska välja utseendet på “On Click”. Klicka på bilden du behöver klicka för att få utropet att visas. Anpassa utlösaren i PowerPoint
 8. För att inskriften ska visas samtidigt med utropet, klicka på texten i animeringsinställningarna och välj början av “With Previous”.PowerPoint-animering

Klicka på “Slide Show” -knappen för att kontrollera om animationsinställningarna är korrekta. Med hjälp av denna princip kan du avsevärt öka presentationens funktionalitet och göra den inte bara vacker, men också “levande”.

Så byter du bilder i PowerPoint

När du skapar en presentation är det ofta nödvändigt att ändra bilderna på platser. Detta görs mycket enklare än det kan tyckas – bara dra bilden till den valda platsen med musen. Ofta behöver det inte ens ändra PowerPoint-läge.

 • I normalt läge, på vänster sida av programfönstret, vänster-klicka på bilden som du vill flyga. Utan att släppa vänster musknapp drar du bilden till rätt plats. En horisontell linje ska visas mellan objektglasen. Bilden kommer att installeras där. Flytta bild till PowerPoint
 • Mycket bekvämare att byta slides i “Slide Sorter” -läget. I det här läget är bilderna ordnade efter varandra horisontellt i programmets huvudfönster. För att komma in i det här läget, klicka på knappen med fyra rutor längst ner i fönstret. Dra bilden till rätt plats.Byta bilder
 • I presentationens “Outline” -läge är det inte så bekvämt att byta bilder eftersom bildbilderna inte är synliga, men om du arbetar i det här läget kan du dra slidesna här också, för att inte växla till ett annat läge. Arbeta med PowerPoint

Hur man gör en vertikal bild i PowerPoint

Med PowerPoint kan du skapa presentationer med både bildrutor och liggande orienteringsglas. För att ange orienteringen av bilderna i presentationen, öppna fliken “Design”, klicka på “Slide Orientation” och välj “Portrait” eller “Landscape” i rullgardinsmenyn.

Tyvärr är det omöjligt att göra det så att det i samma presentation finns bilder med både stående och liggande orientering. Det finns flera lösningar för detta problem. Du kan till exempel lägga en bild i stående orientering på en bildskärm i landskapstil. I så fall ser bilden ut som en bok.

Det finns ett annat, mer elegant sätt att lösa detta problem. Användaren kan skapa två presentationer med olika orientering av bilderna och sedan länka dem.

 1. Skapa två presentationer med olika orientering av bilderna och placera dem i samma mapp så att länkarna mellan presentationerna bevaras när de kopieras till en disk eller USB-minne.
 2. Öppna den första presentationen och välj det objekt eller den text som när den klickas växlar till en annan presentation.
 3. Öppna fliken “Insert” och klicka på “Action” -knappen.PowerPoint Vertical Slide
 4. I fönstret Handlingsinställningar som visas väljer du fliken “Mouse Click”, markerar alternativet “Hyperlink to: ” och väljer alternativet “Other PowerPoint Presentation” i popup-menyn.PowerPoint Slide Orientation
 5. I dialogrutan som öppnas väljer du önskad presentation med en annan orientering av bilderna och önskad bild.
 6. För att återgå till originalpresentationen, följ samma steg för bilden från den andra presentationen.

Det kan finnas andra sätt kring detta problem. Det är möjligt att Microsoft någonsin skapar en möjlighet att skapa bilder med olika orienteringar i samma presentation.

Så här ändrar du formatet på PowerPoint-arket

Formatet på ett presentationsblad behöver ibland ändras, till exempel för att anpassa det för visning på en viss projektor eller bildskärm. PowerPoint gör det möjligt att inte bara ändra bildförhållandet mellan bilderna till de angivna värdena utan också att ställa in längden och bredden på bilderna själv.

För att ändra presentationsformat, gå till fliken “Design” och klicka på “Page Setup” -knappen. I fönstret för sidinställningar väljer du önskat bildförhållande eller anger din egen bildstorlek och klickar på “OK” -knappen.PowerPoint Sheet Format
Var noga med att kontrollera korrektheten av ändringarna i presentationen genom att köra förhandsvisningen.

Så här skapar du en PowerPoint-bakgrundsbild

PowerPoint-programmet erbjuder ett stort antal bakgrunder av olika färger och texturer. Om de inte passar dig eller, till exempel, vill du ange företagets logotyp eller någon form av bild som bakgrund, kan du enkelt göra det själv.

 1. Högerklicka på ett gratis bildfält. Välj “Format Bakgrund” i menyn som öppnas. PowerPoint-bildbakgrund
 2. I fönstret som visas, välj alternativet “Picture or texture fill” och klicka på “File…” i avsnittet “Insert from: “.Klistra in PowerPoint-bakgrunden
 3. Ange sökvägen till filen i bilden som lagrats på din dator, som kommer att fungera som bakgrund.
 4. Klicka på knappen “Apply to All” om den här bilden ska vara bakgrunden på alla bilder i presentationen. Om bilden bara ska vara bakgrunden på den här bilden, stäng bara “Format Background” -fönstret efter att sökvägen till bilden har angivits.

På samma sätt kan du lägga in en bild från urklippet. För att göra detta, kopiera önskad bild till klippbordet, högerklicka på fria fältet på objektglaset, öppna “Format Background” och klicka på “Clipboard” -knappen.

I fönstret “Format Background” kan du justera transparensen för bakgrundsbilden och några andra parametrar.

Så här sätter du in musik på alla bilder i PowerPoint

PowerPoint-programmet kan du infoga i presentationsljudet, och det är väldigt bekvämt. Att se din presentation kan inte bara åtföljas av musik. Du kan spela in röstkommentarer till bilder. Den här funktionen kan användas till exempel när du skapar instruktioner.

Om du vill lägga till ljud i din presentation väljer du bilden där du vill starta musiken och följ dessa steg.

 1. Klicka på fliken “Insert” och klicka på “Sound” -knappen.Infoga musik i PowerPoint
 2. I menyn som öppnas väljer du “Sound from File…” om du använder redan inspelad musik eller röstkomplement.
 3. Ange villkoren för hur ljudet ska spelas: automatiskt eller på klicka.
 4. I stockikonen visas horn. Om du klickar på den här ikonen kan du växla till ljudparametern, där du kan ange vissa ljudegenskaper. Här kan du ange att musiken ska delas ut till alla efterföljande bilder eller ljud endast när den här bilden visas. PowerPoint Music

Om du vill infoga musik inte från en fil, men spela in dina kommentarer till bilderna från en mikrofon, ska du klicka på “Sound” -knappen på fliken “Insert” och välj objektet “Record Sound”. Ett fönster visas där du kan ange namnet på posten. Här finns knappar för att starta och avsluta inspelningen. Spela in ljud i PowerPoint
När inspelningen är klar klickar du på “OK” -knappen och inspelningen läggs in i den valda bilden.

Så här skapar du en strömförskjutning i PowerPoint

En PowerPoint-presentation kan spelas i två lägen:

 • Automatisk när, efter att ha lanserat en presentation, ändras bilderna en efter en utan mänsklig inblandning.
 • När du klickar startar varje bild med ett musklick.

För att ställa in det automatiska läget, gå till avsnittet “Set Up Slide Show” på fliken “Slide Show” och kolla på alternativet “Browsed at a kiosk (full screen)” i rutan “Show type” i fönstret som öppnas.

I blocket “Advance slides” ställs in “Using timings, if present”. Markera “All” i rutan “Show Slides”. Automatisk PowerPoint Slide Transition
Därefter måste du justera längden på displayen för varje bild. För att göra detta klickar du på knappen “Rehearse Timings” på fliken “Slide Show”. Efter det här repetitionsspelet öppnas. Övergången mellan bilderna görs genom att trycka på “Next” pilen, och tiden som spenderas vid visning av varje bild kommer att komma ihåg.Bildspelets varaktighet
När alla bilder har tittats stänger du repetitionsfönstret genom att klicka på korset längst upp till höger eller trycka på Esc-knappen på tangentbordet. En dialogruta visas som anger den totala tiden för presentationen och ett förslag om att spara de ändringar som gjorts. Klicka på “OK”.

Kör en förhandsgranskning av presentationen och kontrollera om det finns tillräckligt med tid för att visa en viss bild. Om visningstiden måste ändras kan du upprepa hela proceduren från början eller ändra tiden för att visa den här bilden manuellt. För att göra detta, ändra på displaytiden i “Advance Slide” -blokken på fliken “Animation”. Slide change

Hur man gör en övergång i PowerPoint

Övergången till presentationen har inte betydelse men ofta gör presentationen mer färgstark, minnesvärd. PowerPoint har ett ganska stort antal standardövergångar mellan diabilder. Skaparen av presentationen kan bara välja den som han gillar och sätta in i presentationen. Så här ställer du in övergångar i PowerPoint?

 1. Öppna fliken “Animations”. Markera önskad övergång i rutan “Transition to This Slide”. Klicka på pilknappen “More” i det här blocket för att se ännu mer föreslagna övergångsalternativ.Anpassa övergång till PowerPoint
 2. För att se hur övergången från den valda bilden till nästa kommer att se ut, behöver du bara flytta markören till övergångsikonen.
 3. När övergången väljs klickar du på dess ikon och anger önskade övergångsparametrar. PowerPoint-övergångsalternativ
 4. Om du vill att övergången ska användas för alla övergångslister klickar du på länken “Apply to all”.
 5. Här kan du vid behov välja den föreslagna ljudövergången eller ställa in din egen. För att göra detta, öppna rullgardinsmenyn “Transition Sound” och välj alternativet “Other Sound” i det. Ange sökvägen till filen med ljudinspelningen som ska användas för att växla mellan bilder.
 6. Du kan också välja övergångens varaktighet: långsam, medium eller snabb.