Arbeta med tabeller i Word

Även skolbarn vet hur man gör ett bord i Word. Tabellpresentationen av information används i stor utsträckning inte bara i termidokument eller examensprojekt utan också i olika typer av dokumentation. Det bör dock komma ihåg att tabeller i Word endast används för en tydligare visning av information. Beräkningar i dem, som görs i MS Excel, kan inte göras. För att snabbt och vackert ordna ett bord i Word behöver du veta några funktioner i den här uppgiften.
Hur man gör ett bord i Word
Så här sammanfogar du tabeller i Word
Hur man kombinerar celler i Word
Hur sänker du tabellen i Word
Så här överför du ett bord från Word till Excel
Så här förlänger du tabellen i Word
Hur man gör två tabeller sida vid sida i Word
Hur man gör ett korsord i Word

Hur man gör ett bord i Word

För att infoga ett bord i Word bör du bestämma hur många kolumner och rader tabellen ska innehålla. Naturligtvis kan nya rader och kolumner läggas till efter att den har skapats. Lägga till nya rader orsakar som regel inga problem, medan du lägger till nya kolumner bryter ofta upp tabellens ursprungliga struktur och måste omformateras.

För att infoga ett bord i ordet, placera markören på den plats där den kommer att ligga. På huvudmenyn i programmet öppnar du fliken “Insert” och klickar på “Table” -ikonen. Sätt in Word-tabellen
Välj önskat antal celler med musen och klicka på vänster musknapp. Lägg till en tabell i Word
Du kan bygga ett bord, inte bara genom att markera rutorna med musen i fönstret “Insert Table”, men också använda de återstående punkterna i det här avsnittet.

 • “Insert Table”. Det här sättet att bygga tabeller i Word kan användas när antalet rader eller kolumner överstiger antalet kvadrater för att automatiskt skapa tabeller. Dessutom tillåter den här metoden att använda en mer exakt inställning av bordets struktur. Sätt i tabellen i Word På så sätt kan du ange exakt antal rader och kolumner i tabellen, sätt bredden på kolumnerna. Om dokumentet innehåller flera tabeller av samma typ, ska du välja alternativet “Kom ihåg dimensioner för nya tabeller” och spara inställningarna. I så fall kommer alla senare skapade tabeller att ha samma struktur.
 • “DrawTable”. När du använder den här metoden kan du rita celler och kolumner i ett bord, precis som det gör i Paint. Tyvärr är sådana tabeller svåra att redigera och kopiera, därför används denna metod extremt sällan.
 • “Excel Spreadsheet”. Om du markerar det här objektet läggs ett Excel-kalkylblad i Word-dokumentet där du kan utföra olika beräkningar.
 • “Quick Tables”. Med det här avsnittet kan du använda färdiga bordsmallar, till exempel “Calendar, “Table with Subheads” mallar och så vidare.

Efter att bordet har skapats kan du vidareutveckla det: slå samman några celler, anpassa raden och kolumnbredderna, sätt in cellstorlekar, dra gränser och så vidare. Allt detta görs med hjälp av snabbmenyn, kallad genom att högerklicka på bordet eller på enskilda celler.

Så här sammanfogar du tabeller i Word

Sammanfoga flera tabeller i Word är en snap. För detta ändamål är det tillräckligt att använda kopian (klippa) och klistra in funktionen. Dessutom är det inte alls nödvändigt att bordens struktur sammanfaller. Tänk på fallet när du behöver kombinera två tabeller med samma struktur. Sammanfoga MS Word-tabeller

 1. Håll över det andra bordet och välj det genom att klicka på den uppträdda rutan med pilar i det övre vänstra hörnet av den. Sammanfoga MS Word-tabeller
 2. På Word-huvudmenyn väljer du “Cut” -funktionen. Två bord i ett i Word
 3. Klicka under den första tabellen och klicka på “Insert” -knappen.Merging Word Tables

På samma sätt kan du kombinera tabeller med olika strukturer. I det här fallet kan du justera cellstorleken så att det kombinerade bordet har samma längd på alla rader eller lämnar den som den är. Till exempel, som visas: Sammanslagning av MS Word-tabeller

Hur man kombinerar celler i Word

Det finns många skäl att kombinera bordsceller i Word. Det kan till exempel vara nödvändigt om flera kolumner har samma rubrik. Sammanslagning av MS Word-tabeller
Om du vill slå samman celler markerar du dem med musen högst upp i MS Word-fönstret, klickar på tabellen “Table Tools”, går till fliken “Layout” och klickar på ikonen “Merge Cells”. Sammanfoga celler i Word
Som ett resultat av dessa åtgärder ser bordet mycket vackrare ut. Slå samman två celler i Word-tabellen
Cellerna i samma kolumn kombineras på samma sätt. På samma sätt kan cellens intervall kombineras.

Hur sänker du tabellen i Word

Ibland måste storleken på bordet minskas, till exempel för att den ska uppta mindre utrymme på arket. Detta kan göras på flera sätt.

 1. Manuellt. Vänster-klicka på bordet. En liten grå kvadrat kommer att visas i nedre högra hörnet. Placera muspekaren på den, klicka på vänster musknapp och, utan att släppa den, dra markören mot det övre vänstra hörnet. När bordet når önskad storlek, släpp musknappen. Minska Word Table
 2. Ange tabellens storlek. Detta är ett mer exakt sätt att reducera ett bord i Word. Vänster-klicka någonstans i tabellen, och ett litet torg med pilar kommer att visas i övre vänstra hörnet nära bordet. Klicka på den med höger musknapp och välj alternativet “Table properties” i den förhandsgranskade menyn. Ändra storlek på tabell MS Word I fönstret för tabellegenskaper som öppnas ställer du in dess bredd, radhöjd och andra parametrar.

Så här överför du ett bord från Word till Excel

Att flytta ett bord från Word till Excel kan vara nödvändigt, till exempel om du behöver utföra beräkningar på tabelldata. Öppna ett Word-dokument med tabellen du vill flytta och välj hela tabellen genom att klicka på rutan i det övre vänstra hörnet av den. Överför tabell från Word till Excel
Högerklicka var som helst i det valda tabellen och välj “Copy”. Detta kommer att kopiera bordet till urklippet.

Öppna Excel-filen som du vill överföra tabellen från Word till. Högerklicka på den övre vänstra cellen, där den liknande cellen från Word-tabellen kommer att finnas. Välj “Paste”. Det infogade tabellen kan formateras med MS Excel. Överför bord till Excel
När du lägger in ett bord från Word i en Excel-arbetsbok kopieras varje cell i Word-tabellen till en separat cell i Excel-tabellen. Efter att ha överfört tabeller från en applikation till en annan rekommenderas det att kontrollera överförd data, eftersom det inte alltid görs korrekt.

Så här förlänger du tabellen i Word

Att skapa ett bord i Word är ofta svårt att förutsäga exakt hur många rader eller kolumner det kommer att ha. För att lösa detta problem är det möjligt att förlänga tabellerna i Word.

Om du behöver öka antalet rader kan du klicka på den sista cellen i tabellen och trycka på Tab-tangenten på tangentbordet. Om den här metoden inte är lämplig av någon anledning eller annat, måste du högerklicka på en av cellerna i raden på bordet, där det kommer att finnas en ny tom rad. Välj “Insert” i snabbmenyn och välj “Insert Rows Below” i undermenyn som visas. Förläng tabellen i Word
Om du inte behöver infoga en tom linje, men två eller tre, borde du välja två eller tre redan befintliga rader i tabellen och utföra samma åtgärder.

För att förlänga bordet i bredd, det vill säga lägga in en eller flera kolumner, måste du välja kolumnen bakom vilken ny kolumn ska placeras och högerklicka. I menyn som visas väljer du “Insert” och väljer “Insert Columns to the Right” i snabbmenyn. En tom kolumn till vänster om den valda kolumnen sätts in på samma sätt.Add column to Word table
Vad händer om det förlängda bordet inte passar längden på ett ark? Om du inte behöver överföra tabellhuvudet till nästa ark, sätt bara in det önskade antalet rader och de går automatiskt till nästa ark så snart sidan slutar. Om du, i fortsättningen av bordet på ett nytt ark, behöver rita sin rubrik, borde du dela upp tabellen i två på den plats där den slutar på det första arket. Det är gjort så här.

 1. Placera markören i en av cellens celler, varefter tabellen delas upp.
 2. Överst på Word-menyn klickar du på knappen “Table Tools” och går till fliken “Layout”. Klicka på “Split Table” -knappen. Dela upp Word-tabellen
 3. När bordet är uppdelad i två, i den andra tabellen, högerklicka på en av cellerna i den övre raden, välj “Insert” och “Insert Rows Above”.
 4. Markera rubriken i den första tabellen, kopiera den och klistra in den i den tomma översta raden i den andra tabellen. Om tabellhuvudet sätts in felaktigt kan du skapa det manuellt.

Hur man gör två tabeller sida vid sida i Word

Att ordna två tabeller sida om sida i Word är inte så enkelt som det kan tyckas vid första anblicken. Här är en lösning på detta problem. Tänk på ett exempel: du måste placera ett bord med tre kolumner och ett bord med fyra kolumner bredvid varandra.

 1. Gå till fliken “Insert” i Word-huvudmenyn och klicka på “Table” -ikonen. Lägg in ett dokument i dokumentet vars antal kolumner är lika med summan av kolumnerna för båda tabellerna plus en. Det vill säga i det här exemplet behöver du bygga ett kombinerat bord med 8 kolumner. Gör två tabeller bredvid Word
 2. Välj kolumnen i mitten mellan tabellerna och högerklicka på den. I menyn som visas väljer du avsnittet “Borders and Shading”. Split Word Table
 3. I fönstret “Borders and Shading” som öppnas, i “Preview” -blocket, med ett musklick, ta bort alla horisontella linjer och klicka på “OK”.Osynliga cellgränser i Word-tabellen
 4. Som ett resultat av dessa åtgärder kommer man att få två stående bredvid bordet. 2 bord bredvid Word

Om det behövs, med samma princip av osynliga gränser, kan du göra två tabeller bredvid varandra med olika antal rader.

Hur man gör ett korsord i Word

Att göra ett korsord i Word är en snap. Även om denna verksamhet kräver hårt arbete, speciellt om korsordet är stort. Vid konstruktion av det används ovan beskrivna metod för att skapa osynliga cellgränser.

 1. Räkna maximalt antal celler i ett korsord horisontellt och vertikalt och bygga ett bord i enlighet med detta nummer.
 2. Högerklicka på bordet och gå till dess egenskaper. Ange samma cellstorlek på fliken “Row” och “Column”. Till exempel längden och bredden på 1 cm. Gör korsord i Word
 3. Gör osynliga cellgränser där du behöver dem. Draw a Word Crossword
 4. Ordna antalet frågor i korsordets celler. Du kan ändra storlek, typsnitt och färg på dessa nummer genom att högerklicka på dem.
 5. Om det behövs fyller du i cellkorsordets färg. För att göra detta, välj de önskade cellerna med musen, klicka på fillikonen i Word-menyn och välj önskad färg. MS Word Crossword

På så sätt kan du rita korsord med vilken konfiguration och komplexitet som helst.