Hemligheter av Google Chrome

Google Chrome är den mest populära webbläsaren i världen. Det är snabbt, enkelt att använda och har en stor mängd funktioner. Tyvärr använder användare av den här webbläsaren bara en liten del av funktionerna i Google Chrome, även om kunskap om subtiliteten i dess funktion ökar effektiviteten av att arbeta med webbläsaren.
Expresspanel för Google Chrome
Så här installerar du tillägget i Google Chrome
Hur man tar en skärmdump i Google Chrome
Synkronisering av Google Chrome
Skapa ett konto i Google Chrome
Spara en webbsida till PDF

Expresspanel för Google Chrome

Expresspanelen i Google Chrome-webbläsaren kan ses varje gång du öppnar en ny flik. Den består av två rader rektanglar med en miniatyrbild av webbplatser som oftast besöks av användaren. När du klickar på var och en av plattorna går till webbplatsen. Med den här funktionen kan användaren snabbt komma åt ofta använda webbplatser. Expresspanel för Google Chrome
Ofta användare har en fråga, hur man lägger till en webbplats i Google Chrome Express-panelen? Kakel med länkar till webbplatser installeras automatiskt i panelen utan användarintervention. Tyvärr tillåter webbläsaren dig inte att lägga till webbplatser där. Användaren kan bara ta bort en flik från panelen. För att göra detta klickar du på korset i det övre högra hörnet av rektangeln. Google Chrome Express-panelen
Om du tar bort historik för besök på webbplatser raderas även expresspanelen.
För att göra expresspanelen bekvämare och mer funktionell kan du ersätta standard expresspanelen med en liknande installerad som en förlängning. Chrome Web Store innehåller ett stort antal expresspaneler från utvecklare från tredje part. De innehåller många avancerade inställningar och vackra. Så här installerar du tillägget i Google Chrome, beskrivs nedan.

Så här installerar du tillägget i Google Chrome

Vad är en förlängning i Google Chrome? Faktum är att detta är ett litet program som installerar några ytterligare funktioner i den här webbläsaren eller ändrar utseendet. Utbyggnader för Google Chrome utvecklades mycket. De flesta är i Chrome Web Store. Andra applikationer kan laddas ner direkt från webbplatsen för dess utvecklare.
För att se vilka applikationer som är installerade i din webbläsare, gå till webbläsarinställningar, öppna menyn Inställningar, välj avsnittet “Settings” och öppna objektet “Extensions” i listan som visas.Lägg till tillägg till Chrome
I fönstret “Extensions” som öppnas kan du se beskrivningen av installerade tillägg, aktivera eller inaktivera dem, radera. Du kan installera förlängningen på två sätt: från Chrome Web Store eller manuellt.

Installera en tillägg från Chrome Web Store

För att installera en ny tillägg från webbutiken i din webbläsare, gå till inställningarna i avsnittet “Extensions”. Extension från Chrome Web Store
Höger längst ned på menyn som öppnas väljer du “Open Chrome Web Store”. Installera en förlängnings Chrome
I den öppna butiken kan du välja vilken filtyp som helst, läs beskrivningen och installera den genom att klicka på “Add to Chrome” -knappen i beskrivningen.

Installera Google Chrome-tillägget manuellt

Ibland har Chrome Web Store inte den nödvändiga tillägget, men det finns på någon utvecklares webbplats, eller någon gav dig en fil med tillägget för Chrome. Vad ska man göra i det här fallet? I den här situationen installeras filen med tillägget manuellt i webbläsaren.
Det bör noteras att tillägg som installerats från Chrome Web Store ger viss garanti för att de är säkra. Samtidigt kan den applikation som du installerar dig innehålla skadlig kod som hotar att ge dig mycket problem. Om du är säker på förlängningssäkerheten eller ställ den på egen risk, följ dessa steg.

 1. Unzip förlängningsfilen till en mapp. Om filen med webbläsareförlängningen har formatet *.crx, ändrar du slutet på filen till *.zip och släpper upp den i en separat mapp.
 2. I webbläsarinställningarna går du till avsnittet “Extensions” aktivera “Developer mode” och klicka på knappen “Load unpacked”. Installera Google Chrome-tillägget
 3. Ange sökvägen till mappen med den uppackade utvidgningen och klicka på “OK”. Vänta tills installationen är klar.

Den negativa punkten att installera tillägg manuellt är att ett fönster varnar för farorna med sådana tillägg varje gång du öppnar Google Chrome. Installera tillägg manuellt Lösningen på det här problemet kan vara att inaktivera förlängningen och aktivera den endast i webbläsarens inställningar när den behöver användas.

Hur man tar en skärmdump i Google Chrome

I de senaste versionerna av Google Chrome-webbläsaren har en mycket användbar funktion lagts till – möjligheten att skapa en skärmdump av webbplatsens sida som visas. Självklart finns det många andra sätt att ta en skärmdump av en skärm eller ett programfönster, men den här metoden kan också vara användbar i vissa fall.
För att ta en skärmdump av sidan som öppnades i webbläsaren, gå till inställningarna för Google Chrome och välj “More Tools” i avsnittet “Developer Tools”.Ta en skärmdump i Google Chrome Samma resultat kan erhållas genom att trycka på Ctrl+Shift+I.
Klicka på ikonen med tabletten och telefonen. Eller tryck Ctrl+Shift+M. Ta en skärmdump
En panel med inställningar visas till vänster om ikonen, där du kan se hur webbplatsens sida kommer att se på olika enheter: smartphones, tabletter etc. Den här panelen har en egen inställningsmeny. Du kan ringa det genom att klicka på motsvarande ikon. Skärmdump i Google Chrome
I menyn som visas klickar du på “Capture screenshot”, varefter en skärmdump av den synliga delen av webbplatssidan sparas i hämtningsmappen.Capture screenshot Om du behöver göra en skärmdump av hela sidan på webbplatsen, på samma meny, välj avsnittet “Capture full size screenshot”.
Du kan lägga till en ram till skärmdumpen som en vald enhet. För att göra detta väljer du “Hide device frame” i menyn Inställningar.Dölj enhetsram
Således kan du i Google Chrome-webbläsare utan några tillägg göra en skärmdump av högsta kvalitet på webbplatsen och till och med lägga till en mobilenhetram till den, som om webbplatsen öppnades på den här enheten.

Synkronisering av Google Chrome

Varför behöver jag Google Chrome-datasynkronisering? Till exempel har du en hemdator, en bärbar dator och en dator på jobbet. Det skulle vara väldigt bekvämt för alla inställningar (bokmärken, tema, hemsida, etc.) som ska sparas och vara desamma på alla dina enheter. Gör det väldigt enkelt.

 1. Gå till inställningarna för Google Chrome. Google Chrome-inställningar
 2. Öppna avsnittet “People” och skriv in din Gmail-e-postadress och ditt lösenord där. Människorsektion Chrome
 3. I samma avsnitt aktivera alternativet “Sync” och i de avancerade synkroniseringsinställningarna väljer du vad du vill synkronisera. Ytterligare synkroniseringsinställningar

Nu, på någon av dina enheter, kommer data i webbläsaren att vara desamma om du loggar in på ditt Google-konto.
Du kan inaktivera synkronisering på samma sätt. Ange avsnittet “People” i Google Chrome-inställningarna, öppna de avancerade synkroniseringsinställningarna i det och inaktivera allt som skulle ha synkroniserats.

Skapa ett konto i Google Chrome

Om flera personer arbetar i Google Chrome-webbläsaren på en dator kan du se till att var och en har sina egna webbläsarinställningar: egna bokmärken, designtema, eget mail och så vidare. Du kan göra detta genom att skapa enskilda användare i Google Chrome.

 1. I “Settings” webbläsare gå till “People”.
 2. Ange avsnittet “Manage other people”.Skapa ett konto i Google Chrome
 3. Klicka på knappen “Add Person” i fönstret som öppnas. Lägg till person Chrome
 4. Ange ditt användarnamn, välj avatar. Här kan du också välja alternativet “Create a desktop shortcut for this user”. Klicka på “Add” -knappen.
 5. Klicka på knappen “Login” i fönstret som öppnas.
 6. Ange din Google-kontoinformation och logga in på det konto som kommer att associeras med den här användaren.

I avsnittet “Manage other people” kan du se alla skapade användare och ange någon av dem, om du vet att uppgifterna ska gå in på kontot. Om användarens genväg placerades på datorns skrivbord kan du omedelbart öppna webbläsaren under önskad användare. Den här webbläsarfunktionen är mycket bekväm, till exempel när alla familjemedlemmar använder samma dator.

Spara en webbsida till PDF

Med Google Chrome kan du spara en sida i PDF-format.

 1. Gå till “Settings” webbläsare och välj “Print” eller tryck Ctrl+P. Spara webbsida som PDF
 2. I utskriftsfönstret som öppnas klickar du på knappen “Change…”.Spara en sida i PDF-format
 3. Klicka på “Print Destination” i fönstret “Save as PDF”.Spara som PDF
 4. Klicka på “Save” -knappen i fönstret “Print Destination”. Här kan du välja några alternativ. Du kan till exempel ange huruvida du vill spara bakgrunden till webbplatsen eller bestämma om arkens layout är optimal – stående eller liggande.Spara dokumentet i PDF-format
 5. Välj mappen för att spara dokumentet i PDF-format och klicka på “Save”.

Efter att ha slutfört alla dessa manipuleringar får du en PDF-fil som visar webbplatsens valda sida, inklusive text och bilder.